46000400916

با ما در تماس باشـید

آموزش سئو رایگان به زبان ساده

قصد دارم توی یک آموزش ساده و روان و یک آموزش بدرد بخور مفاهیم سئو رو بهتون آموزش بدم و بعد از اون پله پله تا حرفه ای شدن پیش بریم.آموزش حرفه ای سئو و بسیار ویژه و تجربه محور. هر بخش از سئو رو هم بصورت مجزا توضیح میدیم و هرجا نیاز باشه بصورت ویدئویی خدمتتان تقدیم میشود. اینجا آموزش سئو حرفه ای رایگان از سئو مثبت هست . جلسات بصورت ویدئوی در ادامه خدمتتان تقدیم میشود اما ادامه صفحه میتوانید بصورت کاملا علمی و دقیق با سئو آشنا شوید. با ما همراه باشید.

معرفی سئو

سئو یا بهینه سازی موتورهای جستجو، به مجموعه عملیات بهینه سازی یک وب سایت برای بهبود بازدید و رتبه بندی آن در نتایج موتورهای جستجو (SERPs) خصوصا گوگل هست.سئو در یک کلام بهینه سازی صفحه و سایت برای موتورهای جست و جو هست.

عبارت سئو یا SEO مخفف عبارت “search engine optimization” هست .اگه بخوام لپ کلام و خمیر مایه SEO رو براتون توضیح بدم اینه که : هر فعالیتی که منجر به بهبود عملکرد سایت و بهبود تجربه کاربر میشه و در نهایت منجر به بهبود رتبه در بین جست و جوهای گوگل یا هر موتور جست و جوگر دیگری بشود زیر مجموعه سئو قرار میگیرد. 

سئو چیست ؟ تجربه ثابت کرده که،هر فعالیتی که منجر به بهبود عملکرد سایت و بهبود تجربه کاربر میشه و در نهایت منجر به بهبود رتبه در بین جست و جوهای گوگل یا هر موتور جست و جوگر دیگری بشود را سئو میگویند

فهرست مطالب

هدف از سئو چیست ؟

هدف نهایی هر اقدامی که در یک بیزینس و تجارت انجام میشه اینه که برای صاحب کسب و کار سودآوری داشته باشه. حالا سئو برای سایت باید در وهله اول بازدید کننده و در نهایت مشتری هدفمند بیاورد و گرنه صرف گرفتن نتایج برتر گوگل بدون حصول نتیجه عملا کار بیهوده ای هست.

مثال دقیقتر بزنم، سئو باید برای یک فروشگاه آنلاین مشتری هدف بیاورد و فروشگاه بتواند بفروشد و برای یک سایت بازدیدی و تبلیغی بازدید کننده بالا بیاورد. اگر سئو کار هستید یا قصد دارید که سئو را یاد بگیرید و هنوز نمیدونید دقیقا باید چکار کنید حتما تا پایان این پست با ما همراه باشید.

ترافیک ارگانیک و مشتری هدفمند

مهمترین ویژگی یک وبسایت که از هر کسب و کار دیگه ای متمایزش میکنه و نقطه برتری که نسبت به تمام رقبا داره اینه که مخاطبی که از طریق نتایج جست و جو به سایت وارد میشود دقیقا همانی هست که شما دنبال آن میگردید، یعنی بجای اینکه تو بری دنبال مخاطب هدفت سئو کاری میکنه که مخاطب هدف به دنبال تو بیاد.

دقیقتر توضیح بدم، با ترفندهای مختلف همیشه میتوانید توجه مخاطبین رو به خودتون جلب کنید، از راه تبلیغات گرفته تا احداث مغازه کنار خیابان و استفاده از چراغهای لیزی، تیزرهای تبلیغاتی، تبلیغات تلویزیونی و هزاران راه دیگه که میتونه مشتری برای کسب و کار شما به ارمغان بیاره اما حالتی رو فرض کنید که مشتری به دنبال شما بیاد در این حالت احتمال خرید به طرز چشم گیری افزایش چیدا میکنه. وقتی که مخاطب هدف به کسب و کار شما بیاد یعنی با کمترین تلاش میتونید فروش را ثبت کنید. 

کاربران فراتر از صفحه اول حضور ندارن

بصورت کاملا تجربی(تجربه شخص خودم و دیگران) و هم کاملا علمی مطالعات نشون میده که اکثر کاربران به ندرت از صفحه اول فراتر می روند، یعنی در شرایط خیلی خاص و در صورت نبود خدمات و کالای مدنظرشون به صفحات بعدی سرک میکشن که احتمال این اتفاق چیزی حدود چند درصد ناچیز از بازدید کننده های صفحه اول هستن.

پس اگه وب سایتتون در اعماق نتایج جستجو مدفون شده باشد،یا صفحه ای غیر از صفحه اول نتایج باشد ( 10 نتیجه برتر ) بعید است که ترافیک زیاد و بدرد بخوری دریافت کنید.با اجرای دقیق سئو و استراتژیهای صحیح و انجام قدم به قدم کارها و فعالیتهای سئویی میتونید رتبه های گوگل و دیگر موتورهای جست و جور رو یکی پس از دیگری طی کنید و به جایی برید که مخاطبین حضور دارن و اونجا جایی نیست جز صفحه اول.

بشخصه این اعتقاد رو دارم که اگه میخوایی برند معتبری داشته باشی که برندت بتونه در مدت کوتاه تری نسبت به رشد طبیعی رشد کنه و خیلی زودتر اعتبار بالا کسب کنی راهش فقط حضور در نتایج برتر گوگل هست. من کنارتم که با آموزش سئو بتونیم با هم رشد کنیم و برندت رو با یک سایت قدرتمند به همه بشناسونی.

برند سازی با سئو

اگه تونستی برندی پیدا کنی که هم معتبر باشه و هم شناخته شده اما سایت حرفه ای نداشته باشه بدون تمام این حرفهایی که داریم میگیم الکی هست. اما اینو بدون که با قرار گرفتن در رتبه های برتر و بازدید هزاران نفر در طی روز از وب سایت شما خودش یعنی اعتبار و این میتونه یکی از بهترین راه کارهای برندسازی و معتبر سازی برند نامتون باشه.

بشخصه این اعتقاد رو دارم که اگه میخوایی برند معتبری داشته باشی که برندت بتونه در مدت کوتاه تری نسبت به رشد طبیعی رشد کنه و خیلی زودتر اعتبار بالا کسب کنی راهش فقط حضور در نتایج برتر گوگل هست. معتبرترین برندها به واسطه حضور در معرض دید همگان هست که شدن برند و این فرصت برای تو هم فراهمه که بتونی با سئو و با کمترین هزینه ممکن یک جایی بین بزرگان برای خودت باز کنی و تو هم به جمع بهترینها و برترینها بپیوندی

من کنارتم که با آموزش سئو بتونیم با هم رشد کنیم و برندت رو با یک سایت قدرتمند به همه بشناسونی.

افزایش اعتبار واقعی با SEO

مخاطبهای تخصصی و افرادی که سعی در آموزش دیدن در یک حوزه خاص هستند و مدام از زوایای مختلف یک مطلبی را جست و جو میکنن و علاقه مند به یک حوزه ای هستند که شما در آن فعالیت دارید، یعد از چند بار سرچ و دیدن سایت و برند شما در نتایج به این نتیجه خواهند رسید که با یک مجموعه معتبر و متخصص طرف هستند و وقتی این دید رو به کاربر منتقل کردید اون موقع هست که اعتبارتون بالا میره و شمارو بعنوان یک سایت مرجع میشناسند.

یک مثال جهانی در این حوزه بزنم. در بخش تکنولوژی خصوصا موبایل سایت جی اس ام آرنا یکی از مراجع اصلی و سورس اطلاعات به روز گوشی و انواع موبایل هست. این اعتبار بالایی که جی اس ام آرنا کسب کرده اتفاقی نبوده یا از سر شانس نبوده. این مجموعه تلاش کردند و خودشون رو در نتایج جست و جو نشون دادن و بعد از مدتی که مخاطبین برای هر مدل گوشی که سرچ کردن و به این سایت برخورد کردن اون رو بعنوان یک مرجع پذیرفتند. و وقتی سایتی بعنوان مرجع پذیرفته شود سالیان سال میتونه از این اعتبار کسب درآمد و پول کنه.

بازگشت سرمایه

مهمترین مطیت سئو نرخ بازگشت سرمایه

نتایج پایدار با سئو: درآمد پایدار با تبلیغات و گوگل ادز در دسترس نیست، اگه دنبال نتایج پایدار هستید باید در صفحات سرپ همیشه حضور داشته باشید، باید مخاطبین شمارو ببینن. این مطلب رو خوب به خاطر بسپارید که انجام یک پروسه دقیق SEO خرج اضافه یا یک هزینه هنگفت نیست بلکه یک سرمایه گذاری با نرخ بازگشت (ROI) بسیار بالاست که اگه روزی اکثر صاحبان کسب و کارهای آفلاین و فیزیکی پی به این قضیه ببرن اون موقع هست که دیگه بعنوان یک هزینه اضافه و یا یک خرج مجبوری به SEO نگاه نمیکنند.

توجه توجه :یک عملیات سئوی صحیح به هیچ وجه هزینه نیست بلکه یک سرمایه گذاری بلند مدت با نرخ بازگشت سرمایه (ROI) بسیار بالا هست. از این موقعیت فقط باهوشها استفاده میکنند.

اگه نمیدونی مخاطب هدف چیه حتما مقاله مخاطب هدف رو مطالعه کن.

با هر استاد بازاریابی و فروش که مشورت کنید قطعا بهتون میگه که مهمترین بخش پروسه بازاریابی و فروش تعریف صحیح مخاطب هدف است که با انجام سئو شما میتونید تلاش یک مجموعه و ساعتها زحمت و مبالغ هنگفتی که هزینه کرده را به نتیجه برسانید.

بازیگر اصلی موفقیت هر وبسایتی سئو هست

به این آمار دقت کنید که تا 5 سال اول هر کسب و کاری خصوصا اینترنتی بالغ بر 95 درصد شروع کننده گان از مسیر منصرف شده و کناره گیری میکنند. به شخصه در اینجا نمیخوام علتهایی ورشکست شدن کسب و کارهای فیزیکی رو بگم اما برای کسب و کارهای دیجیتال و آنلاین بصورت قطع و یقین بدون شک این مهمترین عاملشه که صاحبان کسب و کار نمیتونن محصولات و خدماتشون رو در معرض دید مخاطبین قرار بدن.

وقتی اسمی از کسب و کار آنلاین برده میشه، صرف وجود یک پیج اینستاگرام یا دیگر سوشیال مدیاها نیست بلکه همه با هم هست. در این وسط وب سایت بعنوان هسته مرکزی کسب و کارهای اینترنتی پادشاه تمام پلتفرمها هست و وقتی این پادشاه در نتایج دیده نشه بدون شک صاحب اون کسب و کار قید ادامه رو خواهد زد.

تصمیم بزرگ

تا اینجا از اهمیت بهینه سازی وب سایت برای موتورهای جست و جو گفتیم، هرآنچه که نیاز بود و مهم بود بیان شد. الان شما هستید و یک تصمیم بزرگ که آیا تمام این دلایلی که در بالا گفته شده برای ادامه راه و فراگیری آموزش سئو کافیست ؟ یا با تمام این شرایط باز مجاب به ادامه در این مسیر نشدید.

اگر مجاب شدید بهتون تبریک میگم پس با ما همراه باشید تا کامل هرآنچه که نیازه بهتون بگم، اگر توضیحات مجاب کننده براتون نیست و سوالات زیادی در سر دارید پس برامون کامنت بذارید تا هم بقیه بتونن استفاده کنن و هم شما جواب سوالاتتون رو بگیرید.

آشنایی با اصول و مفاهیم پایه

مفاهیم پایه ای و مهمی که نیاز هست در ابتدا بدونید و در ادامه بصورت مفصل براتون موشکافانه توضیح بدم رو میگم. از اضافه گویی پرهیز میکنیم، و از بیان کلیات به تنهایی که فقط موجب سردرگمی شود نیز پرهیز میکنیم . برای اطلاعات ریزتر و جزئی تر به هر بخش درسایت سئو مثبت بصورت مجزا مراجعه کنید تا اطلاعاتتون تکمیلتر بشود.

مفاهیم پایه ( سرفصلهای کلی )

لیست کوتاهی از مفاهیمی که بارها ممکنه با آن برخورد کنید را در زیر آوردم اما این تمام ماجرا نیسه حتی نصف ماجرا نیسه. قریب به صدها اصطلاح و مفاهیم وجود داره که سعی کردیم پرتکرارترینهای این حوزه رو بهتون بگیم.

  • کلمه کلیدی
  • سئوی تکنیکال
  • سئوی داخلی
  • سئو خارجی
  • بک لینک
  • الگوریتمهای گوگل
  • ابزارهای تحلیلی
  • سرچ کنسول
  • تولید محتوا
  • رسپانسیو

مفاهیم بالا رو چند بار مرور کنید که فقط به چشمتون آشنا بیاد چون فعلا قرار نیست اونارو توضیح بدیم. قراره صولی و قدم به قدم پیش بریم که در این پیشروی تمام اصطلاحات بصورت دقیق توضیح داده خواهد شد. پس عجله نکنید و با ما همراه باشید.

قدمهای اصولی سئو

برای انجام بهینه سازی صحیح باید بصورت دقیق و اصولی قدمها رو مرحله به مرحله پیش برید و در خلل این قدمها مفاهیم را هم یاد بگیرید.

  1. سئو تکنیکال ( سئو فنی)
  2. سئوی داخلی
  3. سئوی خارجی
  4. مفاهیم و قوانین جانبی
  5. کار با ابزارها

سئوی فنی ( تکنیکال )

هر هواپیمایی که بخواد در نقطه ای فرود بیاد باید باند و مسیر استانداردی براش بسازن. بدون داشتن یک باند پروازی استاندارد امکان استفاده از فرودگاه چیزی حدود صفر هست و هر گونه پرواز جز خطر چیزی عاید خلبان و مسافرها نخواهد کرد.

یک مثال ملموستر دیگه، هیچ ساختمونی بدون فوندانسیون و پی ریزی و بدون اسکلت نمیتونه بنا بشه، ساختمون بدون فوندانسیون و اسکلت استاندارد قطعا عمر کوتاهی داره و نمیتونه بازدهی مناسب رو برای ساکنینش داشته باشه.

اگه معماری بخواد یک کار ترتمیز و شیک تحویل بده قطعا از اون لحظه ای که داره نقشه ساختمون رو میکشه و بعدش وارد فاز اجرایی میشه به فکر تمام جوانب کار هست. بعد از اتمام کار ساکنینش شاید تا آخر عمر ساختمون حتی خبر دار هم نشن که چه مصالحی داخلش به کار رفته یا مثلا چندتا میلگرد و چندتا سیمان در داخل فوندانسیون به کار رفته اما برای نتیجه نهایی مطلوب تمام این جزئیات بارها توسط معمار و مهندس بررسی و چک شده است. و در نهایت به کار رفته

سئوی تکنیکال هم دقیقا مثل همون باند پرواز هواپیما یا اسکلت ساختمون اصلا به دید استفاده کننده ها نمیاد اما برای شروع کار بشدت مهم و اساسی هست به گونه ای که بدون اونها نتیجه ای هم نخواهید گرفت حتی با دوبل کار کردن.

سئو تکنیکال چیست ؟

در محتوای ” سئو تکنیکال چیست ؟ ” گفتم که : سئوی فنی یا سئو تکنیکال بصورت کلی به یکسری عملیات و کارهایی گفته میشود که منجر به بهینه سازی جنبه های فنی یک وب سایت برای بهبود عملکرد ، اجرا و واضح کردن سایت برای درک بهتر موتورهای جست و جو و همچنین برقراری امنیت کاربران سایت که در نهایت منجر به بهبود رتبه بندی در نتایج موتورهای جستجو میشود. 

این بهینه سازیها شامل پیاده‌سازی عناصر فنی مختلف و بهترین شیوه‌ها برای اطمینان از اینکه موتورهای جستجو می‌توانند محتوای وب‌سایت رو بخزند، فهرست‌بندی و درک کنند، و کاربران هم با هر پلتفرمی در امنیت کامل سایت رو اجرا کنن، می‌شود. لطفا به تک تک کلمات دقت شود. دوباره تکرار میکنم بهبود درک محتوای وب سایت ما برای موتورهای جست و جو.

بخشهای مهم سئوی فنی

اما در بحث تکنیکال چه المانهایی دخیل هست و باید چه مراحلی رو پیش بریم و چه نکاتی رو در نظر بگیریم؟تنظیمات و مراحل تکنیکالی شامل دو بخش کلی هست 1-تنظیمات بک اند 2- تنظیمات فرانت . هر بخش اهمیت خاص خودشو داره که اگه در اول پروژه انجام بدید 80-90 درصد سئوی فنی رو انجام دادید و دیگه دغدغه یا مشکلی برای این بخش نخواهید داشت. اما اگه دقت نکنید ممکنه مشکلاتی پیش بیاد که جبران نا پذیر باشه.

1- انتخاب هاست

اولین قدم انتخاب یک هاست قدرتمند و به دردبخور هست ،یکی از عوامل بک اند که در اوایل کار ظاهرا به چشن نخواهد آمد. انتخاب هاست و حجم آن کاملا یک مسئله ای هست که به نوع و مدل کسب و کار و حجم کارتون بستگی داره. و اینکه افق کسب و کارتون کجاست؟ بعنوان مثال وقتی یک کسب و کار آموزشی دارید قطعا با یک کسب و کاری که مطالب عمومی بارگزاری میکنید خیلی متفاوته. کسب و کاری که آموزشی باشه اونم تو یک حوزه تخصصی قطعا بازدید کننده کمتری نسبت به یک سایت مشابه برترینها که یک وب سایت عمومی هست خواهد داشت.

علاوه بر اینکه تعداد بازدید کننده های سایت روی انتخاب هاست تاثیر میذاره، مدل کسب و کار هم تاثیر میذاره، یک کلینیک پزشکی که سیستم نوبت دهی آنلاین دارد و نیاز به سرعت بسیار بالای سرور دارد با یک کسب و کار فروشگاهی کوچک که فعلا بودجه ککافی و لازم را ندارد و بازدید کننده خاصی هم ندارد قطعا متفاوته.

اما پیشنهاد ما اینه که در همان ابتدای کار سعی شود هاست با کیفیت انتخاب شود تا از مزیتهای آینده آن بهره مند شوید. پیشنهاد نمیکنم ابتدای کار هاست اختصاصی خریداری کنید اما هاستینگ اشتراکی که 200 مشترک روی یک هاست هست نیز نمیتونه برای شما گزینه خوبی باشه.

مزایا و معایب هاست خوب رو در جدول زیر ببینید

مزایا هاست خوب

معایب هاست خوب

سرعت بالاتر

هزینه اولیه بالاتر

امنیت بالاتر

 

آپ تایم بالاتر

 

امتیاز سئوی بالاتر از گوگل

 

پشتیبانی هاستینگ قویتر

 

بک آپ منظم روزانه

 

بازدید کننده بالاتر

 

مزایا و معایب رو مشاهده کردید اگر ابتدای کار هستید و از لحاظ مالی محدودیت دارید سعی کنید این فشار را به جان بخرید اما تا جایی که ممکن هست هاست با کیفیت خریداری کنید. هاست دقیقا مثل فوندانسیون و پی یک ساختمان هست که هرچه قویتر باشد میتونید بنای محکمتر با طبقات بیشتری روی اون بسازید.

2- آپ تایم بالای هاست

از هر شرکت هاستینگی که اقدام به خرید هاست میکنید حتما یکی از مهمترین المانهایی که باید بررسی کنید آپتایم هاست هست. این آپ تایم باید بالای 99 درصد باشد. آپ تایم یعنی در دسترس بودن هاست و سروری که سایت شما روی آن بنا شده و از آن برای طراحی استفاده کرده اید.

چطور آپ تایم سایت را چک کنم؟

برای چک کردن آپ تایم یک ابزار رایگان و دقیقی هست به نام آپ تایم ربوت که برای شما این کار رو انجام میده. فقط کافیه در سایت https://uptimerobot.com/ ثبت نام کرده و از پلن رایگانش استفاده کنید. هر 5 دقیقه یکبار سرور سایت رو چک میکنه و مقدار آپتایم بودن سرور رو بهتون نشون میده.

3-ست کردن صحیح DNS هاست

DNS در واقع آدرسی هست که در واقع دامین سایت را به هاست وصل میکند، وقتی صحبت از dns میشه یعنی اینکه سرورهای مربوط به دامین ما در کدام نقطه از زمین قرار دارن. dns هم مشابه ip برای هر سرور یکتاست و هر سروری دی ان اس خاص خودشو داره اما تفاوت کوچکی که با ip داره اینه که dns آدرس هست و ip شناسه هر وسیله الکترونیکی.

وقتی که به صورت صحیح dns سایت رو ست کرده باشید باید صحت عملکرد اون بررسی بشه، ابزاری که برای ما این کار رو انجام میده https://www.intodns.com هست. از این ابزار برای بررسی فراخوانی صحیح از نقاط مختلف سرار کره زمین استفاده میشه. احیانا اگر با این ابزار تست گرفتید و متوجه شدید توسط چندتا از سرورهای خارج از ایران سایت شما قابل لود نیست حتما به پشتیبان هاست تیکت بزنید که خطاها رو رفع کنند.

4- امنیت سایت و کاربران با گواهی SSL

اگه نمیدونید ssl چی هست توی یک کلام و خیلی واضح بگم اینه که یک سیستم و مکانیزم رمز نگاری دیتاهای رفت و برگشتی از سرور سایت به کامپیوتر یوزر هست. یعنی اطلاعاتی که بصورت خام از سایت و سرور اصلی دریافت میکند با رمزنگاری شده به سمت یوزر میفرستد و هنگام دریافت توسط یوزر دوباره دبتاها بازخوانی میشوند و به شکل اولیه برمیگردند.

این گواهی خودش رو در ریشه آدرس سایت نشون میده به این صورت که آدرس سایت رو ازhttp://seomosbat.com به https://seomosbat.com تغییر میدهد. یعنی همون حرف s که به عبارت http اضافه شده موید این است که سایت از گواهی اس اس ال استفاده میکند.

مزیت ssl چیست؟ اولین مزیتش برمیگرده به صاحب سایت و کاربرانش که از تراکنش امن اطلاعات مطمئن میشوند و با خیال راحت از مطالب استفاده میکنند و در مورد بعدی اینکه خود گوگل بشدت به این مورد اهمیت داده و حتی خود مرورگرهایی مثل کروم و فایرفاکس سایتی که از ssl استفاده نکرده باشد رو غیر امن هشدار میدهند و این همش بخاطر سخت گیری بجا و صحیح گوگل هست.

SSL بخریم یا رایگان استفاده کنیم؟

از نظر گوگل تفاوت آنچنانی بین این دو پلن نیست و همینکه شما از رایگانش هم استفاده کنید امتیاز بهینه سازی آدرس سایت رو گرفته اید.

چطور SSL را فعال کنم ؟

وقتی که اقدام به تهیه هاست میکنید در پلنهای سالانه تقریبا تمام هاستینگها یک گواهی اس اس ال رایگان بهتون میدن و در اکثر مواقع پشتیبانی هاست اقدام به نصب این گواهی میکند اگه هم اینکار را براتون انجام ندادند از اینجا راهنمای کاملش رو مطالعه کنید.

5- فایل Robot.txt

بعد از اینکه از سرور رو انتخاب کردید و تستش کردید و امنیت urlهاتون رو بالا بردید حالا نوبت به این میرسه که به موتورهای جست و جو بگید که کدوم صفحه رو بررسی کنه و کدوم صفحه ها رو بررسی و ایندکس نکنه. این کار با استفاده از فایل Robot.txt انجام میشه.

این فایل در ریشه سایت آپلود میشه یعنی همون پوشه اصلی (public-html). فایل راهنمای کراولهای گوگل هست که این فایل شامل باید ها و نبایدها و همچنین نقشه سایت هست. شاید بپرسید چرا گوگل بعضی صفحات رو نباید بررسی کنه ؟ خوب صفحاتی مثل پیشخوان سایت که عملا فقط برای ماست و هیچ نیازی به اینکس شدنش نیست باید در فایل روبوت Disallow باشد.و این عدم اجازه داده باعث میشه که کراول باجت ( نرخ خزش ) الکی مصرف نشه. و دیگر صفحاتی که به تشخیص شما باید اجازه داده شود یا نشود.

6- ساختار urlها

یکی از مهمترین المانهای سئو خصوصا تو بخش سئوی تکنیکال ساختار درست و صحیح url هست. مطالب خیلی زیادی در این باره نوشته شده است که شاید سردرگم کننده و یا گیج کننده باشه اما من یه سری از قوانین url رو اینجا بهت میگم و اونو اصل قرار بده و کارتو یکبار برای همیشه درست انجام بده.

اصل شماره 1

url با www یا بدون www تفاوت فاحشی در نتایج شما نخواهد داشت خودتان را درگیر این موضوع نکنید. ( هر دو مدل بارها تست کردم تفاوت عملی من بینشون ندیدم)

اصل شماره 2

url هرچی کوتاه تر برای گوگل مورد پسند تر ( از این قانون برای انتخاب مورد 1 هم میتونید استفاده کنید)

اصل شماره 3

url انگلیسی یا فارسی ؟ این مورد بسته به زبان سایت شما دارد، برای کوتاهی url میتونید همه رو انگلیسی بزنید اما با توجه به زبان سایتتون که اگه فارسی هست فارسی بزنید بهتره.

اصل شماره 4

برای فارسی کردن urlها حتما صفحه نهایی از url فارسی برخوردار باشه صفحات دسته بندی و فروشگاه ترجیحا از url انگلیسی استفاده کند و صفحات نوشته و محصول از url فارسی.

اصل شماره 5

تاریخ در url نباشد. معمولا ساختار پیشفرض وردپرس در بخش تنظیمات ساختار پیوندهای یکتا به این گونه هست که تاریخ روز انتشار هر url داخل اون قرار دارد که نباید باشد اما برای سایتهای خبری این مدل یو آر ال بد نیست اما برای خبرهایی که تاریخ مصرف دارند اما اگر مطالبی در خبرگذاریتون عنوان میشه که ممکنه مدام آپدیت بشه پس از تاریخ داخل آدرس اون استفاده نکنید.

اصل شماره 6

داخل url حتما باید از کلمه کلیدی صفحه مربوطه استفاده شده باشد. این کار باعث میشه که در اولین قدم و با بررسی لینک صفحه گوگل برداشت صحیحتری از صفحه داشته باشد.

اصل شماره 7

تریلینگ اسلش مورد توجه قرار بگیرید. اسلش آخر url زده بشه. وردپرس بصورت خودکار این کار را انجام میده اما مواظب باشید که یا برای همه بذارید یا نذارید که ترجیحا بذارید بهتر هست. وقتی از اسلش اخر استفاده میکنید و url بدون اسلش را ریدایرکت به اصلی نکنید گوگل این مورد رو دوتا صفحه تشخیص داده و دابل کانتنت خورده و جریمه میشید.

بظور مثال “https://seomosbat.com/technical-seo/” صفحه ای مجزا از “https://seomosbat.com/technical-seo” هست و اونم فقط بخاطر اون “/” آخرش هست. پس این مورد رو دقت فرمایید.

اصل شماره 8

ساختار محتوایی و ساختار سایت میبایست در url کاملا مشخص و مشهود باشه. یعنی ترتیب توالی صفحات اصلی به فرعی از url کاملا مشخص باشد. خصوصا از صفحات فروشگاه به دسته بندی.

7- متا تگ ها

متاتگها اولین کدهایی هستند که بعد از اینکه خزنده وارد صفحه شد و url رو بررسی کرد با اون مواجه میشه. متاتگ ها از اون جهت مهم هستن که اطلاعات اولیه و خیلی مهم رو به موتورهای جست و جو میدن و پایه اصلی و اساسی محتوا رو داخل دیتا بیس موتور جست و جو میذارن. هرچند با پیشرفت الگوریتمهای گوگل و هوش مصنوعی که در اونها بکار میبره خیلی از متاتگها رو دوبار داخل محتوا بررسی مکینه اما باز استفاده از ایت متا تگ ها امری ضروری هست.

8-سرعت سایت

یکی از مهمترین المانها که هم در سئوی سایت تاثیر گذاره و هم در تجربه کاربری بسیار موثره سرعت سایت هست. این سرعت فاکتورهای مهمی داره که با عنوان اصلی سرعت در این بخش درموردش صحبت میکنیم و بعد از اون المانهای تاثیر گذار روی سرعت رو هم بررسی میکنیم.

فاکتور سرعت اونقدر مهمه که بخش مهمی از سرچ کنسول برای این تخصیص داده شده که ابزارهای گوگل بررسی کنه آیا صفحات از سرعت قابل قبولی برخوردار هستند یا نه. اون صفحاتی و سایتهایی که سرعت قابل قبولی دارن رو به دیگر سایتها بیشتر ترجیح میده.

چندتا المان هست که بر روی سرعت تاثیر بسزایی دارن.

  • هاست
  • بهینه سازی کدها
  • بهینه سازی تصاویر
  • بهینه سازی درخواستها
  • حذف افزونه های اضافه

هاست

در ابتدای این بخش به اهمیت هاست پرداختیم اما چند نکته طلایی بهتون بگم که بیشتر متوجه هاست باشید. خیلی اوقات هست که مدیر یک وب سایت تمام بهینه سازیها رو انجام میده اما سرعت وب سایت تغییر ملموسی نمیکنه، تمام تلاشش رو انجام میده اما باز سایت دیر لود میشه. اینجاست که باید اهمیت بسیار بالای هاست رو بهتون بگم. وقتی هاست خوبی دارید توی سرعت حتی کمبودهای بهینه سازی رو هم براتون جبران میکنه و خیلی سریع سایت لود میشه.

بهینه سازی کدها

بهینه سازی کدهای css و java script و حدف کدهای بلا استفاده و حذف فاصله های بین کدها و همچنین کمباین کرده فایلها باعث میشه که سایت با سرعت بهتری لود بشه و خیلی در سرعت نهایی تاثیر بذاره. علاوه بر بهینه سازی اینکه تمام کدها در قالب یک فایل به مروگر یوزر تحویل داده شود و از حجم درخواستها به سرور کم شود خود بخش دیگری از این بهینه سازی هست.

برای بهینه سازی نیاز به دانش کد نویسی هست اما اگه از وردپرس استفاده میکنید این کار رو به عهده افزونه ها بذاریدو اگه سایت اختصاصی دارید به دولوپر بگید که این کار رو برای شما انجام بده.

فعالسازی GZIP

برای بهبود سرعت فعالسازی GZIP یکی از موثرترین راه هاست.

بهینه سازی تصاویر

تصاویر با حجم بالا باعث میشه که حجم صفحه بالا رفته و سرعت به طبع پایین اومده. سعی کنید تصاویر را با استفاده از ابزارهای مختلف بهینه کنید به گونه ای که کیفیت عکس هم افت نکند. در هنگام راه اندازی و در اوایل شروع به کار سایت این مورد رو معمولا رعایت میکنید اما بعد از گذشت مدتی به فراموشی سپرده شده و رعایت نمیشود.

برای تصاویر سایتتون همین ابتدای کار سایز مشخص داشه باشید و سعی کنید که چهارچوب را همیشه رعایت کنید. برای محصولات سایز مشخص و برای وبلاگ هم سایز مشخص داشته باشید.

بهترین فرمت تصاویر برای سایت فرمت webp هست چون حجم تصاویر رو پایین و کیفیت عکس رو حفظ میکنه از طرفی جز فرمتهای محبوب گوگل هم هست.

بهترین حجم برای تصاویر هم زیر 100 کیلو بایت هست. این حجم رو همیشه مد نظر داشته باشید چه برای محصولات چه برای وبلاگ.

برای کاهش حجم عکسها دو روش دارید یا از نرم افزارهای قابل نصب روی سیستم استفاده کنید یا از سایتهای آنلاین. لیست نرم افزارها و سایتها برای کاهش حجم عکس بدون افت کیفیت رو براتون میذارم

  • فتوشاپ
  • بلک بیرد ایمیج
  • Photomarks
  • Fotosizer
  • Icecream Image Resizer
  • سایت compressor.io
  • و…

در سئوی فنی مواردی نظیر سایت مپ فایل .htaccess و چندین و چند مورد دیگر هست که نباید فراموش بشه.

کلمه کلیدی

ساییت رو آماده کردی و بیس و پایه رو چیدی، حالا میخوایی محتوا بذاری؟ میخوایی همینجوری بذاری یا اصولی بذاری ؟ میخوایی تلاشهات هدفمند باشه یا فقط تایم تلاشهات بیشتر باشه ؟ میخوایی مثل خیلیا فقط دو روز سایت داشته باشی و تمام یا کسب و کاری ایجاد کنی که7پشتت ازش بهرهمند بشه؟چیزی از استراتژی شنیدی ؟ همه این موارد از پایه و اساسی با نام کلمه کلیدی میاد. کلمه کلیدی شاید در دید اول اونی باشه که فکر میکنی اما بعد از یه مطالعه و تحقیق میبینی با چیزی که فکر میکردی فرسنگها فاصله داره. میخوام این قسمت رو کاملا بیزینسی برات بگم.

با دید صحیح و بیزینسی میتونی روند کاریتو هم راحت تر کنی و هم هدفمند و در بلند مدت در تایم و انرژی و هزینه هات صرفه جویی کنی. اگه دقیقا بدونی برای چه هدفی و چه مسیری قراره که تلاش کنی تمام تلاشهات هدفمند خواهد شد و نتیجه عالی خواهی گرفت.

کلمه کلیدی چیست؟

وقتی که یک کاربری مورد یا مسئله ای دارد یا قصد خرید کالایی دارد و داخل گوگل آن را سرچ میکند به هدف خود میرسه. بطور مثال وقتی که یک خانوم بعنوان کاربر نیاز به یک کرم پودر دارد و میاد داخل گوگل سرچ میکنه خرید کرم پودر چندتا سایت را میینه و بعد از اون اقدام به خرید میکنه.

اون عبارتی که کاربر سرچ میکنه تا نیازش رو برطرف کنه دقیقا کلمه کلیدی هست. در مثال بالا عبارت ” خرید کرم پودر ” اون کلمه کلیدی هدفی هست که سایتهای آرایشی باید روی آن کار کنند. مثال دیگه ای که بزنم از همین کسب و کار ارایشی اینه که عبارتهایی مثل خرید سایه چشم ، خرید رژ گونه، خرید رژ لب و… کلماتی هستند که کاربران و مخاطبین در گوگل سرچ میکنند و اگه سایت مورد نظر روی این کلمات زوم کند میتواند در نتایج دیده بشود.

هر کسب و کاری که باید به دید مخاطب هدفش بیاد و در نتایج جست و جو دیده بشه حتما میبایست کلمات کلیدی حوزه خودش را سئو کند ما در آموزش سئو کامل مراحل را برایتان میگوییم . از ابتدای این محتوا سعی شده قدم به قدم هرآنچه که نیاز شما باشه را بیان کنیم و مسیر را برایتان روشن کنیم.

انواع کلمه کلیدی

بصورت کلی چند مدل کلمه کلیدی داریم که باید با توجه به رقابت و امکانات خودمان از این کلمات کلیدی استفاده کرد و استراتژی محتوایی داشته و فعالیت سئوی سایت را طبق آن پیش ببریم. مهمترین تقسیم بندی بر اساس طول کلمع کلیدی هست که 3 مدل کلمه کلیدی داریم . در جدول زیر این 3 مدل رو ببینید تا در ادامه توضیحات کامل را خدمتتان ارائه کنیم.

انواع کلمه کلیدی

ویژگی

کلمه کلید دُم کوتاه (short tail)

ورودی بالا، رقابت سخت

کلمه کلیدی میانی Body Keywords

ورودی متوسط، رقابت سخت

کلمه کلیدی دُم بلند Long-tail

ورودی کم ، رقابت آسان

کلمات کلیدی LSI

کلمات مترادف و
هم معنی کلمات اصلی

کلمه کلیدی دم کوتاه

این مدل کلمات که بشتر شامل 1تا2 عبارت هستند یک رقابت سخت و نفس گیری دارند. اکثر برندهای معتبر بر سر این کلمات رقابت شدید دارند و اگه اول کارتون باشه و هدفتون بالا اومدن در این مدل کلمات باشه احتمال اینکه شکست بخورید بسیار بالاست.

کلمه کلیدی مید تیل

رقابت در این مدل کلمات که بیشتر شامل 2تا 3 عبارت هستند و کاهی 4 عبارت به سختی مورد قبلی نیست اما ورودی به مراتب پایینتری از کلمات دم کوتاه دارن. برای شروع کسب و کار میتونید روی این مدل کلمات برنامه ریزی کنید اما کار سختی برای دست یابی به رتبه ها دارید.

کلمه کلیدی دم بلند

عبارتهای 4 کلمه به بالاتر با سطح رقابت پایین تر میتونه گزینه خوبی برای شروع کسب و کار باشه. چرا رقابت در این مدل کلمات پایینه ؟ بعلت اینکه ورودی پایینتری دارن اکثر کسب و کارهای بزرگ بصورت جزئی به این مدل عبارتها توجه میکنند و این کمبود توجه میتونه نقطه قوت مشا باشه و از طرفی اگر یک کسب و کار بزرگ ورود از این مدل عبارات از دست بدهد معمولا در نتایج ورودی کلی او اتفاق محسوسی نحواهد افتاد و میتونید کاملا روی این عبارتها حساب باز کنید.

کلمات کلیدی LSI

LSI که مخفف عبارت Latent Semantic Indexing است ، این مدل کلمات دسته جداگانه ای از 3 دسته قبلی نیست اما از لحاظ موضوعی و مفهومی میتونه بسیار کمک کننده به شما باشه. کلماتی که از لحاظ معنا و مفهوم در حوزه کسب و کار شما هست رو در این دسته قرار میدن.

با مثال LSIهارو توضیح بدم بیشتر متوجه خواهید شد. مثلا کسی که سرچ میکنه خرید کتونی با کسی که سرچ میکنه خرید کفش ورزشی دقیقا هدف یکسانی دارند فقط کلماتی که وارد کردند رو متفاوت زدند. یا مثال دیگه کلماتی مثل خودرو، ماشین، اتوموبیل همه در یک کانتکس و یک حوزه قرار میگیرند. نکته قابل توجه اینکه کلمات ال اس آی لزوما مترادف و هم معنی نیستن که ممکنه هم باشه اما بیشتر منظور از این مدل کلمات ، عبارتهایی هستند که در یک حوزه و یک مفهوم کلی قرار میگیرند.

چطور از کلمه کلیدی بصورت بیزینسی استفاده کنیم؟

بعد از اینکه کلمات کلیدی مد نظرتون رو نوشتید و پیدا کردید مهم اینه که چطور بیزینسی استفاده کنید. برای استفاده بصورت اصولی و بیزینسی خودم به شخصه علاوه بر پارامترهای مختلفی نظیر میزان سرچ، میزان سختی و حاشیه سود یک کلمه برای کسب و کارم پارامتر قدرتمند تری دارم که بر اساس اون کلمات رو سورت کرده و تولید محتوا انجام میدم.

پارامتری که خیلی برای من مهمه ” مخاطب هدف ” هست. مخاطب هدف وقتی که وارد سایت و کسب و کار ما بشه حالا با هر ترفند و هر کلمه کلیدی که خودم سئو کنم منجر به بهره وری و خریداز سایت من میشه. مثال عملی بزنم کاملا متوجه میشید که چطور روی مخاطب هدف زوم کنید. من کسب و کاری دارم که در سایت مربوطه اقدام به فروش اسپیکر و ایرپاد میکنه، کلمات کلیدی اصلی این حوزه بصورت خلاصه خرید ایرپاد و خرید اسپیکر هست و تمام LSIهایی که ممکنه باشه. مثل خرید بلند گو یا خرید هدست .

خوب من چطور با توجه به مخاطب هدفی که قصد داره اسپیکر و ایرپاد بخره کلمه کلیدی بیزینسی در بیارم؟ اغلب مخاطبینی که از ایرپاد و اسپیکر استفاده میکنند عاشق گیم هستند و بلا استثنا یکی از آپشنهای پسا ذهنشون در هر خریدی همین بازی هست که باتوجه به علایقی که دارن روی تصمیماتشون هم اثر میگذاره. خوب من بجای اینکه روی کلمه خرید اسپیکر یا ایرپاد به تنهایی زوم کنم روی عبارتهایی مثل بهترین بازیهای آنلاین، آخرین ورژن کالاف دیوتی ، جدیدترین آلبوم بهنام بانی و… زوم کنم همان جنس مخاطب و دقیقا همان مخاطب هدف را جذب کرده ام.

شاید بگید کسی که دنبال آهنگ بهنام بانی هست چه ربطی به خرید ایرپاد یا اسپیکر داره؟ فکر کن یه فن موزیک و گیم اومده داخل کسب و کاری که پر از ایرپاد و اسپیکر هست بنظرتون علاقه مند نمیشه حداقل یه دید به همه شون بزنه و این دید زدنه در ناخودآگاهش اثر نخواهد کرد ؟ قطعا اثر خواهد کرد و حتما خرید بعدی که داشته باشد برای ما خواهد بود.

سئوی داخلی

بعد از تکنیکال نوبت seo on-page میرسه، از اینجا به بعد نتایج تلاش و زحماتتون نمایان میشه. بعد از این مرحله هست که وقتی اصولی کار کردید میتونید به مرور نتایج تلاشهاتون رو هم ببینید. سئو داخلی را در بخش مربوطه بصورت خیلی خیلی کامل توضیح دادم اما اینجا بصورت کلی توضیحات و آموزشها را بیان میکنم اما در کنارش نحوه صحیح استفاده از این تکنیکها و استراتژیها رو هم مشخص میکنم که بیشتر به کارتون بیاد.

مفهوم سئو داخلی

برای اینکه بتونید یک سئوی داخلی درست و اصولی داشته باشید ابتدا باید مفهوم آن را به درستی بیاموزید. بعد از اینکه مفهوم رو درک کردید دیگه یادگیری تکنیکها و روشها هم راحت تر میشه و هم میتونید در هر به درستی از هر کدوم از روشها و تکنیکها است.

در قدم اول معروفه که seo on-page به کلیه اقداماتی گفته میشود که برای بهبود رتبه سایت و صفحه در نتایج جست و جوهای موتورهای جست و جوگر انجام میشه. اما این تعریف کلی هست اما تعریفی که خودم براش دارم اینه که به تمام فعالیتهایی که انجام میدید داخل سایتتون که به گوگل و دیگر موتورهای جست و جو بفهمانید دقیقا مشغول چه کاری هستید و چه محصولات و خدماتی ارائه میدید رو سئوی داخلی میگویند. به طبع در این اقدامات باید کاربر سایت در اولویت باشد.

اقدامات اصلی سئوی داخلی

اقدامات سئو داخلی بصورت کلی شامل تولید محتوا ، بهینه سازی محتوا، لینک سازی داخلی ، هست که میشه کلمه کلیدی  و حتی سئو فنی رو هم بخشی از seo on-page دونست. اون مباحث رو جدا مطرح میکنند بخاطر اهمیت بالاشون. لیست زیر بخشی از  seo on-page میباشد.

  1. محتوا
  2. ساختار محتوایی
  3. ساختار سایت
  4. سرچ اینتنت
  5. لینک سازی داخلی
  6. ریج اسنیپت
  7. متا تگ ها
  8. رسانه ها

محتوا

همیشه برای اهمیت محتوا جمله کلیشه ای از بیل گیتس که گفت ” محتوا پادشاست ”  استفاده میشه اما برای اهمیت این موضوع فقط همین یک جمله کافیه که اگه محتوا نباشه تمام این فعالیتها عملا معنایی نداره. کل این مراحلی که تا اینجا بیان شده و هرچه که بعد از این گفته میشه اگه محتوایی داخل سایت نباشه عملا کار بیهوده کردن است.

در تولید محتوا این نکات رو رعایت کنید، ابتدا اینکه محتوا رو در وهله اول برای کاربر بعد برای موتورهای جست و جوگر بنویسید. در مرحله بعد ساختار و چهارچوب مشخص داشته باشید. مثلا در مورد هر موضوع و تایتلی که منویسید تمام جوانبش رو در نظر بگیرید و داخل  محتوا بیارید.

محتوا رو کاربردی بنویسید، صرف پرکردن یک صفحه تا فلان کلمه مد نظر نباشه. مثلا خودم بشخصه تصمیم داشتم این مقاله رو تا 35 هزار کلمه بنویسم اما دیدم یکجا نوشتن این همه کلمه جز بی حوصلگی برای مخاطب نداره پس سعی کردم کلیات رو بگم و بصورت جزئی تر هرکدوم رو در بخش خودش کاملتر توضیح بدم.پ

محتوای استاندارد حداقل 3 بخش اصلی داره  ، بخش مقدمه و بخش بدنه و نتیجه گیری . این ساختار رو در محتوا و سئو سایتتون حفظ کنید.

بخش مقدمه محتوا باید به این سوال جواب بدید که مخاطب چرا باید محتوای شمار و بخونه و وقت بذاره براش  ؟ خلاصه این محتوایی که بهش ارائه میدید شامل  چه مطالبی هست که اگه اون خلاصه رو خوند کلیتی از ماجرا درک کنه و ترغیب بشه کاملش رو مطالعه کنه.

بخش بادی و بدنه محتوا باید بصورت کامل و جامع مسئله رو شرح داده راه حل پیشنهاد داده باشه و کل موضوع رو برای مخاطب روشن کرده باشه . با توجه به تایم و اقداماتی که کاربر روی محتوای شما  انجام میده  گوگل میفهمه که چه اندازه این محتوای شما تونسته براش مفید باشه .

در بخش پایانی محتوا باید نتیجه گیری باشه و یه جمع بندی کلی از محتوا که هم مرور باشه برای کاربر و هم کاربر بدونه که به کجا رسیده . مثل سریالها و فیلمهای ایرانی که متن باز هستن و آخرش رو خودت باید نتیجه بگیری چیشد نباشه.

ساختار محتوا

این ساختار با توجه به استراتژی و کلمات کلیدی و همچنین سیاست کاری که شما دارد تعریف میشه و باید محتواهاتون چه وبلاگ چه محصولات و چه اکادمی همه از یک قانون و ساختار کلی طبعیت و پیروی کنن.

بهترین ساختار اینه که کلمات کلیدی اصلی و کوتاه رو بعنوان صفحات دسته بندی تعیین کنید و صفحه فروشگاه اون کلمه اصلی کسب و کار تون باشه. مثلا اگر در حوزه فروش لوازم آرایشی کار میکنید بهتره که صفحه فروشگاهتون با کلمه  خرید لوازم آرایشی سئو بشه و دسته بندیهای اصلیتون  با کلماتی مثل خرید کرم پودر ، خرید رژ لب و … سئو بشن و صفحات محصول هر کدام بر اساس اسم و مشخصات خود محصصول و صصفحات وبلاگ هم بر اساس مطالبی که باید وبلاگی و اطلاعاتی  و ارائه راهنمایی برای کاربر هستند باشه.

ساختار دیگه ای که باید رعایت بشه اینه که  صفحات مرجع و اصلی از لحاظ ارزش محتوایی باید کامل و جامع باشند. همچنین در خود محتواها انواع محتوا به کار رفته باشد. مثلا از انواع محتوا مثل عکس و ویدئو و صوت و متن در سایت و انواع صفحه استفاده بشه.

انواع محتوا

وقتی حرف از محتوا میشه صرفا  متن با چندتا تصویر نیست باید انواع متحوا رو بشناسید که در تولید محتواهاتون ازش استفاده کنید و جذابیت سایت را درنهایت خود بالا ببرید. انواع محتوا عبارتند از …

  1. محتوای متنی و کلمه ای
  2. محتوای تصویری
  3. محتوای ویدئویی
  4. محتوای صوتی
  5. انیمیشن
  6. اینفوگرافی
  7. بنرهای تبلیغاتی
  8. جداول اطلاعاتی
  9. pdf

ساختار سایت

در سئوی داخلی باید ساختار سایت و مدل سایت را حتما در نظر بگیرید. نحوه سئو یک سایت فروشگاهی قطعا تفاوتهای اساسی با سئوی سایت  خدماتی و اطلاعات عمومی دارد. با توجه به استراتژی و هدف خود حتما باید ساختارهای معمول و عرف را در نظر بگیرید.

برای یک سایت کلینیک زیبایی خیلی مهمه که کاربر در صفحه اول نوبت دهی رو ببینه و نمونه کار اما برای یک سایت فروشگاهای صفحه اول  محصولات ویژه و دسته بندیهای رو باید ببینید.

سرچ اینتنت

سرچ اینتنت یا سرچ کاربر یعنی دقیقا  اون چیزی که کاربر میخواد رو بهش پیشنهاد بدی . واضحتر بگم یعنی اگه کاربر دنبال راهنمایی خرید هست باید صفحه وبلاگ ببینه و اگه دنبال خرید هست باید محصول ببینه .

باید صفحات محصول و فروشگاه رو حول محور کلماتی مثل خرید و قیمت سئو کنید و صفحات وبلاگ رو حول محور کلماتی از جنس معرفی، راهنمایی،چطور،برتر و … و هرچیزی که مربوط به خرید مستقیم نباشد.

اینکه مخاطب دنبال چی میگرده و چی بهش پیشنهاد میدید خیلی مهمه. احتمالا خودتون بارها دنبال مطلب و موردی بودید و سایتهای زیادی رو سر زدید که به هدفتون برسید. این وسط چرا خیلی از سایتها رو میبندید و به سایت بعدی سر میزنید؟ کاملا مشخصه که دقیقا همان چیزی که مد نظرتان هست را در سایتهایی که میبندید پیدا نمیکنید. سرچ اینتنت دقیقا همین مورد هست.

لینک سازی داخلی

مبحث بسیار مهم لینک سازی داخلی رو در سئو بسیار جدی بگیرید. این لینک سازی دقیقا مثل شریانهای یک بدن میباشد که خون را به تمام اعضای بدن میرساند و باعث زنده ماندن اعضای بدن میشوند. از جنبه ای دیگر لینکها یا پیوندها مثل یک تار عنکبوت که مجموعه ای از تارها یک خانه را میسازد دقیقا همان خانه را میسازند. و مثال سوم یک برج صد طبقه رو در نظر بگیرید بدون راه رو و آسانسور امکان دسترسی به دیگر طبقات فراهم نیست و امکان استفاده کامل و صحیح از طبقاتی که دسترسی ندارن نیست.

 پس با این 3 مثال هر سه کار اصلی لینکها رو بهتون گفتم یکی اینکه باعث میشه اعضا از خون تغذیه کنن و زنده بمانند که در  مبحث سئو این تغذیه انتقال اعتبار میباشد یا به عبارتی اثر آب میوره نامیده میشود و در وجه دیگه که خانه سازی هست در جای خودش وظیفه ساختار سازی رو  مرتبط کردن مطالب رو دارند. و ساختار و شکل یک سایت با لینک سازی قابل مفهوم هست و مورد آخر اینه که لینکها وظیفه ارتباط دادن صفحات بهم هستند دقیقا مثل راه پله ها و آسانسور در ساختمانها که طبقات را بهم مرتبط میکنند. 

در بحث لینک سازی داخلی نکات بسیار مهمی هست که باید مد نظر بگیرید که در اینجا به آنها میپردازیم. مواردی که میتونه لینک سازی داخلیتون رو بهینه و عالی پیش ببره یا کلا مسیر سئو سایتتون رو منحرف کنه. 

لینکهای داخلی با انکر تکست اصلی

قبل از هر چیزی اول باید بدونید که انکر تکست ( Anchor text) چیست ؟ اون عبارتها و کلمات یا کارکترهایی که استفاده میشود برای لینک دهی. به عنوان مثال در عبارت ” آموزش گوگل تگ منیجر ”  کلمات ” گوگل تگ منیجر ” انکر تکست هستند برای اینکه از این کلمات استفاده شده جهت لینک دهی. و کلمه ابتدایی عبارت یعنی ” آموزش” بیشتر نقش راهنما برای کاربر رو داره و میرسونه که صفحه مقصد در مورد آموزش هست.

وقتی که صحبت از انکر تکست اصلی میشه یعنی باید از کلمه کلیدی اصلی صفحه هدف برای لینک دهی استفاده کنیم. عبارت پاراگراف قبلی رو در نظر بگیرید که میتونستیم با عبارت دیگه ای هم لینک بدیم مثلا این شکلی ” برای دیدن آموزش گوگل تگ منیجر اینجا را کلیک کنید ” و کلمه “اینجا” را بعنوان انکر برای لینک دهی استفاده کنیم که جلوه جالبی نداره و از لحاظ لینک سازی داخلی هم خیلی پسندیده نیست. 

قالب لینکهایی که میسازید با انکر اصلی باشه حتما که موضوع صفحه مقصد لینک و کلمه کلیدی اصلی صفحه مورد نظر برای موتورهای جست و جو مشخص باشه. وقتی که انکر اصلی را لینک میدهید اولین سیگنال را به کراول گوگل میدهید که صفحه مورد نظر در چه حوزه و محتوایی هست.

از lsiها و مترادفها برای لینک دهی استفاده کنید

کلمات مرتبط و یک حوزه که معمولا در یک صفحه سئو میشوند برای لینک سازی داخلی استفاده کنید. بر فرض مثال صفحه ای کلمه کلیدی اصلی اون خرید لوازم خانگی هست برای این صفحه میتونید از کلمه کلیدی خرید لوازم آشپزخانه هم استفاده کنید و لینک بدید شاید بگید که این کلمات چه ربط بهم دیگه  دارن؟ توی این حوزه وسایلی غیر از وسایل آشپزخانه خودشان بصورت جداگانه سرچ دارند مثلا مبلمان و فرش و سینما خانگی و … . دقت کنید کسی که دنبال لوازم خانگی هست تو یک کلام اول دنبال لوازم اشپزخانه هست. این قشر کلمات در اثر تجربه بدست می آیند. توصیه میشه تا وقتی در یک حوزه تجربه کافی نداشتید از این قانون استفاده نکنید وقتی تجربه کافی رو داشتید میتونید استفاده کنید و پیشرفت خوبی داشته باشید.

اما برای اینکه از این عنوان و پاراگراف بتونید بهتر استفاده کنید بهتره بگم که از کلمات کلیدی دوم و سوم برای لینک سازی داخلی هم استفاده کنید. کلمه کلید اصلی pkw هست کلمه کلیدی بعدی skw هست . مثلا اگر کلمه خرید موبایل کلمه کلیدی اصلی یا همون pkw هست کلمه کلیدی بعدی و دوم قیمت موبایل هست یا همان skw. از این مدل کلمات هم برای لینک دهی استفاده کنید.

یا مثال دیگه ، اگه صفحه ای با عنوان خرید کفش ورزشی سئو کردید میتونید برای لینک دهی هم از کلمه خرید کتونی هم استفاده کنید. این طبیعی هست که اونی که دنبال کفش ورزشی هست دنبال کفش چرم یا مهمونی نیست پس محصولات یکی هستن . صفحه هم یکی و در آخر سر لینک دهی چند باری با کلمه کلیدی دوم هم قابل استفاده هست.

نکته طلایی : ارزش لینکها

لینکهایی که در ابتدای محتوا یعنی 150 کلمه اول محتوا حضور دارن از دجه اهمیت بالاتری برخوردارن، لینکهایی که در هدینگهای H2 و H3 وجود دارن اهمیت به مراتب بالاتری نسبت به لینکهای داخل متن دارند. سعی کنید برای صفحات مهم مثل فروشگاه و دسته بندی در همان ابتدای محتوا و یا داخل هدینگهای h2 لینک سازی رو انجام بدید.

سئوی خارجی 

تا اینجای کار و آموزش هر فعالیت و کاری که کردید مربوط به داخل سایت بوده و از این پس باید فعالیتتون در خارج از سایت هم ادامه داشته باشه. تعریف سئو خارجی رو خیلی کوتاه بگم اینه که هر فعالیتی که در خارج از سایت انجام میشه تا رتبه و اعتبار سایتمون بالاتر بره . این تعریف ابتدایی و ساده از سئوی خارجی هست . که بخشهای متفاوتی داره و باید مورد توجه ویژه قرار بگیره . 

اما مفهومی SEO On-page رو بخوام براتو بگم که این تعریف رو همیشه مد نظر داشته باشید اینه که هر فعالیتی که باعث بشه نام و برند ما در مکانهایی غیر از سایت خودمون تکرار و استفاده بشه سئوی خارجی هست. حالا میخواد لینک به سایت ما بشه یا خیر تاثیر خودش رو میذاره. سعی کنید در سئو خارجی تمرکز اصلیتون رو روی برند سازی بکنید که اگه بتونید برند سازی قوی انجام بدید حتما سئوی خارجی خوبی هم خواهید داشت.

 

اقدامات سئوی خارجی

تا اینجا از برند سازی و سئو خارجی مقدماتی گفته شد اما چه کارهایی انجام بدیم که هم سئو خارجی خوبی داشته باشیم و هم بتونیم برند سازی صحیحی انجام داده باشیم؟

  • بک لینک ( تمام مدلهای لینک سازی )
  • سوشیال سیگنال
  • وبلاگ نویسی
  • بازاریابی محتوایی
  • انجمنها و تالارهای گفتمان
  • بازاریابی و مارکتینگ

بک لینک در سئو خارجی

قبل از اینکه وارد بحث بشیم خوبه که بدونیم بک لینک چیست ؟ به هر لینکی که خارج از سایت ما به سایت ما داده میشود بک لینک گفته میشه. توی هرجای این اینترنت که لینکی بذارید و به سایتتون لینک بدید در حقیقت برای سایت خودتون بک لینک ساخته اید.

بدون شک اولین و مهمترین موردی که در بحث سئوی خارجی مطرح هست بک لینک و لینکسازی از دیگر سایتها به سایت خودمان است. این لینک سازی نمیتونه همینجوری و شانسکی باشه و باید بصورت دقیق و اصولی و صحیح انجام بشه که الکی وقت و هزینه هدر ندهیم آخر سر هم اقداماتمون منجر به پنالت شدن سایت بشه.  پس بهتره اول انواع روش ساخت بک لینک رو بشناسیم بعد بریم موردی بررسی کنیم که متوجه بشیم کدوم بهتره.

انواع روش ساخت بک لینک

  • بک لینک اجاره ای
  • بک لینک عمومی و خریدنی
  • بک لینک پروفایلی
  • بک لینک کامنتی
  • رپورتاژ آگهی

بک لینک اجاره ای

به لینکهایی گفته میشه که در سایتها با اعتبار بالا قرار داده میشه و به مدت محدود و مشخص که این مدت قابل تمدید هست . مثلا یک لینک از یک سایتی به مدت یک سال اجاره میکنید و از اعتبار اون سایت و اون پیج برای بهبود یافتن سئوی سایتتون استفاده میکنید.

چندتا مشکل داره این روش اولش اینه که یا باید قبل از مواقع اتمام لینکهای اجاره ای اقدام به تمدیدش کنید یا یک لینک با همان کیفیت در سایت دیگری ایجاد کنید که یهو با افت لینکها مواجه نشید و باعث نمره منفی  بشه براتون.

مورد منفی بعدی این روش اینه که معمولا سایتهای عمومی همچین کاری انجام میدن که شاید از لحاظ موضوعی مرتبط با حوزه فعالیت شما نباشه.

بک لینک عمومی و دائمی

اگه سرچ کرده باشید با بسته های متنوع این مدل بک لینک مواجه میشید که یهو چندهزار بک لینک به سایتتون داده میشه . این مدل سوای رپورتاژ هست که  اونو توی مبحث خودش توضیح میدم. معمولا هم هزینه آن مقرون بصرفه و کم هست .

معایب این روش اینه که اثر خیلی قدرتمندی مثل رپورتاژ ندارند و اکثرا هم ممکنه از سایتهایی با اعتبار پایین یا اسپو براتون لینک ساخته بشه . امکان پنالت شدن کلمات در این روش هم زیاد هست چونکه در مدت کوتاهی حجم قابل توجهی لینک به سایتتون داده میشه پس مواظب باشید . در کل زیاد توصیه نمیشه اگه روشهای دیگه رو انجام نداده باشید.

بک لینک پروفایلی

دقیقا مثل مورد قبلی هست اما با این تفاوت که لینک سایت شما در پروفایلهای از قبل ساخته شده در سایتهای مختلف گذاشته میشه . این مدل لینک سازی هم معایب و محاسن قبلی رو داره. از لحاظ اعتباری از مورد قبلی بنظر معتبرتر و بهتر میاد .

بک لینک کامنتی

چه کامنتی و چه پروفایلی ممکنه  مثل مورد  عمومی بصورت اتوماتیک زده بشن یا به وسیله خود شما بصورت دستی ساخته بشه.  اما مهم اینه که در سایتهای معتبر ساخته بشه و بتونید ازشون اعتبار بالا و عالی کسب کنید.

کامنتی به این صورته که زیر پست سایتهای معتبر اقدام به گذاشتن کامنت و بعد از اون ساخت لینک میکنید که روش بسیار معمول و شایعی هست. بنظرم تا اینجا  که از بک لینکها گفته شد تمرکزتون در حد 10-20 درصد باشه تمرکز رو روی موارد بعدی بذارید.

رپورتاژ آگهی

بهترین نوع بک لینک گرفتن رپورتاژ آگهی صحیح و اصولی هست. این روش به اینصورته که با پرداخت هزینه شما اجازه دارید در سایت مورد نظر پستی را با 3 عدد لینک منتشر کنید . قبل از هرچیزی بگم که این مورد هزینه بردار هست اما چون خودتون با برنامه انتخاب میکنید و میتونید مرتبط ترین سایت با دامین اتوریتی بالا و اسپم اسکور پایین انتخاب کنید. گرفتن چند لینک معتبر و عالی میتونه اندازه هزارتا بلک لینک کیلیویی براتون اثر گذاری مثبت داشته باشه .

معیارهای رپورتاژ خوب

برای اینکه بتونید رپورتاژ خوب برید باید این موارد رو در نظر بگیرید تا بتونید بیشترین اثر مثبت را از سایت مد نظر دریافت کنید.

  • دامین اتوریتی : مقدار دامین اتوریتی سایت مرجعی که اقدام به خرید رپورتاژ میکنید رو بررسی کنید. هرچی دامین اتوریتی بالا کیفیت لینکها هم بالاتر میره .
  • ارتباط موضوعی: سعی کنید با توجه به موضوع سایت خودتون رپورتاژ برید که بتونید این سیگنال رو به گوگل بدید که یک تاییده خوب از یک سایت معتبر در حوزه خود دریافت کردید که این تاییده میتونه در نتیجه نهایی اثر بسیار بالایی داشته باشه حتی از مورد 1 هم مهمتر میتونه باشه در گاهی اوقات.
  • اسپم اسکور پایین: چنانکه امتیاز و دامین اتوریتی میتونه به سایت شما اعتبار بده اسپم اسکور هم میتونه امتیاز و پوئن منفی برای سایتتون به ارمغان بیاره . مواظب باشید سایتی که اسپم اسکور بالایی داره برای رپورتاژ رفتن نمیتونه مطلوب باشه
  • داخل دسته یا تگ و برچسب تبلیغات قرار نگیرد : اگر سایت که دارید رپورتاژ میرید انتهای مطالبتون از هشتگ تبلیغات استفاده میکنه یا آگهی شما رو در دسته تبلیغات قرار میده سعی کنید نزدیکش نشید . وقتی این موراد در رپورتاژ مشاهده بشه بعید به نظر میرسه که گوگل بخواد از اون صفحه اعتباری به شما منتقل کنه . تازه این بهترین حالتشه حتی ممکنه تنبیهاتی هم براتون در نظر بگیریه.
  • لینکهای خروجی زیاد نداشته باشه: خیلی از سایتها انتهای هر مطلبی تعداد زیادی هشتگ و لینک داخلی میذارن که این کار موجب تقسیم شدن اعتبار اون صفحه بین لینکها شده و عملا اعتبار خاصی به سایتتون منتقل نمیشه. این مورد رو در نظر بگیرید که انتهای رپورتاژتون پر از هشتگ و لینک داخلی اون سایت نباشه.
  • لینک دهی اصولی به صفحات اصلی هست: یک رپورتاژ خوب اونه که به صفحات دسته بندی یا فروشگاه لینک بده نه فقط یک محصول. وقتی به دسته بندی لینک میدید اعتبار دسته بالاتر میره و ناخودآگاه اعتبار تمام زیر مجموعه دسته هم بالا میره.
  • صفحه نخست و هوم سایتتون توی هر رپورتاژ باید لینک بگیرید. مهمترین صفحه همان صفحه اول هست که با اعتبار بالا گرفتن باعث میشه که اعتبار صفحات داخلی هم بالا بره .
  • روی کلمات کلیدی اصلی لینک سازی نکنید: با این کار هم لینک سازیتون عادیتر جلوه میده و هم کل صفحه هدف اعتبار میگیره مهم اینه که لینک به سایتتون اعتبار بده.

سوشیال سیگنال

بعد از لینک سازی صحیح نوبت به یکی از مهمترین جنبه های سئو خارجی یعنی سوشیال سیگنال هست. داشتن یک شبکه اجتماعی قوی باعث میشه  که برندتون و کلمات حوزه شما کنار برندتون سرچ بشه و مچ شدن برند همراه کلمه کلیدی حوزه کاری به نوعی از شما یک مرجع میسازه و این مورد اگه اتفاق بیفته یعنی بهشت سئو خارجی.

فکر کن روزانه تعداد سرچ برند شما بالا بره و این بالا رفتن یعنی اعتبار سایتتون نزد گوگل بالا میره و وقتی این افزایش اعتبار صورت بگیره یعنی تمام صفحات شما از نظر گوگل بالا میره .

اگر در شبکه های اجتماعی یا همون سوشیالهای معتبر و مختلف  برند شما فعالیت داشته باشه و سر زبنها بیفته میتونید روی کسب اعتبار بالاتر حساب باز کنید.

از طرفی اگر پستها و عکسهای و ومحتواهای شما در شبکه های اجتماعی دیده شده و ارسال بشه میتونه یکی از قویترین و بهترین سیگنالهای مثبت رو به گوگل از اهمیت و قدرت شما بده.

وبلاگ نویسی

سایتهای بسیار معتبر جهانی و داخلی زیادی هستن که بستر نوشتن مطالب رو در سایتشون برای کاربرها فراهم کردن . اگه توی این ساتها حضور پیدا کنید و مطالب خودتون رو با برند خودتون اونجا بذارید حتی بدون لینک هم میتونید اعتبار کسب کنید .

داشتن  وبلاگ و  گذاشتن محتواهاتون اونجا میتونه سیگنال و اعتبار خوبی به سایتتون بده. دقت کنید نوع کحتوا در وبلاگها تا حدودی متفاوت از سایت خودتون هست اونجا بیشتر داستانی و عامه پسند محتوا منتشر کنید.

سعی کنید ابتدا بازدید صفحه وبلگ رو بالا ببرید و کاربران رو ترغیب کنید که محتوای وبلاگتون رو بخونن و ارسال کنند برای رفقاشون.

محتوای خیلی تخصصی در وبلاگ بازدید خاصی نخواهد گرفت. محتوای تخصص جاش توی سایت تخصصی خودتون هست.