46000400916

با ما در تماس باشـید

کلمه کلیدی چیست ؟ انواع کلمه کلیدی در سئو

مقدمه کلمه کلیدی

اهمیت این بخش کلمه کلیدی به قدری بالاست که اگر کامل متوجه این بخش بشید میشه گفت پایه و بیس اصلی کار سئو رو میتونید عالی برنامه ریزی کنید اما اگه خوب متوجه نشید کلا ممکنه تلاشهاتون به باد بره و کل مسیر سئو رو اشتباهی به مقصد اشتباه برید. کاری که بارها خودم انجام دادم. پس با دقت همراه سئو مثبت باشید تا کاملا این موضوع رو براتو موشکافانه و دقیق باز کنم و توضیح بدم.

کلمات کلیدی جزء ضروری استراتژی های بهینه سازی موتور جستجو (SEO) هستن. این کلمات یا عبارات خاصی هستند که کاربران هنگام جستجوی اطلاعات، محصولات یا خدمات در موتورهای جستجو وارد می کنن. اگر این عبارات و کلماتی که کاربران در موتورهای جست و جو وارد میکنن را داخل محتوا قرار بدید باعث میشه که محتوا ( ممکنه خدمات، محصول، آموزش یا هر حوزه دیگری باشد ) در نتایج جست و جو (SERP) ظاهر بشه و کاربران زیادی را به داخل سایت بکشاند. این یک تعریف خیلی ساده و بیسیک قابل فهم از کلمه کلیدی بود.

با این مقدمه ساده بریم که انواع کلمه کلیدی رو بهتون بگم و کامل نحوه بدست آوردن کلمه کلیدی رو هم واستون شرح بدم. پله پله و قدم به قدم هر آنچه که نیاز شماست اینجا هست.

کلمه کلیدی بخش مهمی از سئو داخلی هست ، برای اینکه بتوانید سئو داخلی بهتری و منسجم تری داشته باشید حتما این بخش را با دقت کامل یاد بگیرید.

فهرست مطالب

کلمه کلیدی دقیقا چیست ؟

دقیقا همان عبارتها، واژه ها، جملات، کلمات یا کوئریهایی که کاربر یا مخاطب در موتور جست و جوی گوگل ( یا هر موتور جست و جوگر دیگری ) به جهت پیدا کردن اطلاعات مد نظر وارد میکنه. همون کلمه یا عبارتی که مخاطب هدف ما داخل کادر سرچ موتور جست و جو وارد میکنه رو کامه کلیدی میگن.

پارامترهای تقسیم کلمه کلیدی

اگر تا حالا سرچ کوچیکی کرده باشید و خواسته باشید که انواع کلمه کلیدی رو بشناسید قطعا با عبارتهای مختلف و دسته بندیهای مختلف روبه رو شدید که شاید در وحله اول کمی گیج کننده باشه.

اساسا کلمات کلیدی چند تا دسته‌بندی دارند و می‌تونیم کلمات کلیدی رو بر اساس چند تا پارامتر دسته‌بندی کنیم. این 3 تا پارامتر شامل:

  • کلمات کلیدی بر اساس سرچ کاربر ( intent search )
  • کلمات کلیدی بر اساس طول کلمات (keywords tail )
  • کلمات کلیدی بر اساس مطابقیت ( match type )

اگه میخوایید بصورت کاملا رایگان و کامل سئو حرفه ای را یاد بگیرید حتما از آموزش سئو حرفه ای رایگان سئو مثبت استفاده کنید.

انواع کلمه کلیدی بر اساس سرچ کاربر ( intent search )

سرچ اینتنت (search intent) یا بر اساس سرچ کاربر یعنی اون چیزی که خود کاربر جست و جو میکنه و هدف سرچ کاربر هست ،ما دقیقاً همونو بهش پیشنهاد بدیم حالا این یعنی چی به طور مثال وقتی که کاربر سرچ می‌کنه خرید موبایل a۷۰ دقیقاً ما محصول بهش پیشنهاد بدیم. اما وقتی که کاربر سایت سرچ می‌کنه بهترین موبایل زیر ۱۰ میلیون تومان کدام است ؟ما بهش مقاله و محتوا پیشنهاد بدیم یعنی بر اساس انتظار کاربر ما بتونیم دقیقاً همون محتوا را بهش پیشنهاد بدیم این میشه intent search .

انواع کلمه کلیدی بر اساس هدف کاربر( intent search )

1.کلمات کلیدی اطلاعاتی Informational Keywords

هدف کاربر از این مدل جستجوها اینه که دنبال یک اطلاعات و اینفورمیشنی هست و می‌خواد اطلاعات اولیه یا حتی تکمیلی خودشون به دست بیاره بر فرض مثال همون گوشی a۷۰ که مثال زدم وقتی که کاربر سرچ می‌کنه چیپست a۷۰ چیه ؟ این کاربر بیشتر به دنبال اطلاعات هست حالا یا می‌خواد اطلاعاتشو تکمیل کنه یا می‌خواد اطلاعات اولیه کسب کنه و به سمت اطلاعات دیگه‌ای بره و شایدم بخواد با موردی دیگه مقایسه کنه . مهم اینه که فعلا قصد خرید نداره.

اگه در این وضعیت بتونیم اطلاعات تکمیلی همراه مقایسه به کاربر پیشنهاد بدیم اگه قصد خرید داشته باشه میتونیم به صفحه فروشگاه بکشونیمش و انواع گوشی رو بهش پیشنهاد بدیم همراه همون مدلی که دنبالشه تا بتونه راحت تر تصمیم بگیره.

2. کلمات کلیدی ناوبری Navigational Keywords 

کلمات کلیدی ناوبری که کاربر دقیقاً می‌دونه چه صفحه‌ای رو می‌خواد و کجا باید بره بر فرض مثال کاربر جستجو می‌زنه که یوتیوب یا یکی از ابزارهای گوگل مثل سرچ کنسول،خوب این مشخصه که صفحه سرچ کنسولو می‌خواد یا کاربر جستجو می‌زنه صفحه تماس با مای سئو مثبت دقیقاً این مشخصه اطلاعاتی از نحوه ارتباط با سئو مثبت رو می‌خواد، که دنبال راه ارتباطی با ماست.

در کلمات ناوبری کاربر به دنبال یک صفحه مشخص یا به اصطلاح یک url کاملاً هدفمند هست اگر برند باشیم ممکنه صفحات خاصی از سایت ما جستجو بشه دقیقاً مثل گوگل که کاربر صفحات خاصی از گوگل رو جستجو می‌کنه از جیمیل گرفته تا دیگر امکاناتی که خود گوگل به رایگان گذاشته.

3.کلمات کلیدی تجاری  Commercial Keywords

کلمات کلیدی تجاری کلماتی هستند که بیشتر تو حوزه‌های خرید و فروش به کار میره یعنی کاربر به دنبال یک معامله‌ای و یک خرید و فروشی هست مخاطب می‌خواد یا چیزی بخره یا یه چیزی بفروشه یا خدماتی بگیره این مدل کلمات بیشتر مناسب سایت‌هایی هستند که قصد فروش کالا یا خدمات خود را دارند. که داخل ویدیوی مربوطه توضیحات کامل داده شد

4.کلمات کلیدی تراکنشی  Transactional Keywords

در این مدل کلمات کلیدی کاربر دقیقاً یک واکنش خاصی رو می‌خواد انجام بده مثلاً دانلود فایل psd کاور اینستاگرام. یا کاربر سرچ می‌کنه دانلود وردپرس یا مثال دیگه بزنم خدمتتون در این مدل تراکنشی‌ها کاربر سرچ می‌کنه سفارش آنلاین خودرو، کرایه خودرو از فلان مبدا به فلان مقصد. این مدل کلمات که کاربر یک حرکتی، یک واکنشی رو سرچ می‌کنه مناسب سایتهای خدماتین به طور مثال به شدت مناسب سایتهایی از قبیل رستوران‌ها ، تاکسی‌های اینترنتی، سایت‌های دانلود موزیک و فیلم سایت‌های دانلود فایل هستند که همگی در این حوزه قرار میگیرن. 

5.کلمات کلیدی محلی Local Keywords

کلمات کلیدی لوکال یا محلی بیشتر به درد کسب و کارهای محلی و منطقه‌ای می‌خوره اگر شما خدماتی دارید یا محصولاتی دارید که فقط می‌تونید به یک بخش یا شهر خودتون بفروشید از این مدل کلمات کلیدی باید استفاده کنید. بر فرض مثال سفارش نظافت منزل در تهرانپارس سفارش پیتزا در بروجرد دقیقاً متوجه هستید که این کلمات کلیدی منحصراً به یک منطقه خاصی مرتبط هستند و ما نمی‌تونیم کسی که اینا رو سرچ می‌کنه بکشونیم به صفحه مثل سفارش نظافت منزل در اصفهان یا سفارش پیتزا در ملایر به محض دیدن عنوان همین صفحات توسط کاربر طبعاً کاربر به صفحه دیگه‌ای خواهد رفت بدون اینکه بررسی کنه که شما چه خدمات و چه محصولاتی دارید.

6.کلمات کلیدی نیت خرید Buyer Intent Keywords

وقتی کاربری قصد و نیت خرید خدمات یا کالایی داره دقیقاً عنوان خرید در جستجوش میاره. به طور مثال کاربر سرچ می‌زنه خرید کفش اسپرت سفید برند پوما دقیقاً نیت خرید داره و این کلمات خرید بیشتر باز هم به کسایی مربوطه که کالا و خدماتی می‌فروشن و باید صفحاتی مثل صفحات فروشگاه یا محصول یا خدمات خاص هدف گذاری شود چون کاربر دقیقاً می‌دونه چی می‌خواد و چی رو سرچ بزنه و سرچ کلی نداره.

کلمات نیت خرید عبارتهایی که کاربر تصمیم نهایی به خرید گرفته رو شامل میشه و دقیقا کاربر هدفش از این مدل کلمات خرید هست که اگه توی نتایج باشیم میتونه یک فروش بی دردسر و عالی برای ما داشته باشه.

7.کلمات کلیدی مرتبط با صنعت Industry Keywords

 کلمات کلیدی صنعت باید خیلی دقت شوند که احیاناً زحمت الکی نکشید و کلمات بدرد نخوری تارگت نکنید مثال می‌زنم خدمتتون اگر کاربر سرچ بزنه ذوب آهن اصفهان شما توی هر منطقه‌ای که باشید و توی هر صنعتی که باشید نمی‌تونید هدف این کاربر باشید جز ذوب آهن اصفهان. اگر کاربر سرچ بزنه خرید آهن آلات ساختمان و شما این صنعت رو نداشته باشید این کاربر به درد شما نخواهد خورد.

کلمات توی حوزه صنعت سرچ پایین اما سود بالایی دارن. بیشتر صنایع مهم چون شناخته شده هستن توی بهترین حالت یک سایت شرکتی دارن که اطلاعات شرکت داخلش هست و تمام اما اگر یک سایت فروش کالا و خدمات صنعتی سئو شده داشته باشید میتونید با حداقل سرچ با رقابت کم بیشترین بازدهی رو داشته باشید.

8. کلمات کلیدی سوالی Question Keywords

کلمات کلیدی پرسشی یا سوالی، کاربر به دنبال جواب یک سوال ،مسئله و پرسش ذهنی هست و اینجور کلمات به درد وبلاگ یا سایت‌هایی که از طریق تبلیغات درآمد کسب می‌کنند می‌خوره و به شدت می‌تونه ورودی بالایی برای هر سایتی بیاره. دقت کنید که این کلمات سوالی در صفحات محصول، صفحات خدمات خاص و فروشگاه تارگت نمیشن و غالبا صفحات وبلاگ، نوشته ها و اطلاعات عمومی هدف این پرسشها هستن.

کلمات سوالی که با عبارتهای چه، چرا، چگونه، چطور ،به چه شکلی و از این قبیل عبارتهای سوالات در این دسته هستن.

نکته طلایی : اگر در حوزه خودتون بتونید مخاطبی که سوال براش پیش اومده و اصلا با اون حوزه آشنا نیست را کاملا و دقیق آشنا کنید، میتونه این کاربر بشه یکی از مهمترین و بهترین مشتریان وفادار شما.

9.کلمات کلیدی رقابتی Competitive Keywords

کلمات کلیدی و رقابتی عبارت‌هایی که کاربر بیشتر سرچ عمومی‌تری داره و دقیقاً هدف مشخصی تعیین نکرده. این مدل کلمات می‌تونه واسه صفحات دسته‌بندی کارساز تره و ورودی بالاتری بیاره چون کاربر دقیقاً نمی‌دونه چی می‌خواد و عبارتهای کلی سرچ زده .

کلمات رقابتی مثل کلمات کلی و عموی ” خرید کفش، سفارش تبلیغات، خدمات پس از فروش، خرید موبایل ” در این حوزه هستن.

10. کلمات کلیدی بر اساس نوع محتوا Content Keywords 

در این مدل کلمات کلیدی کاربر هدف نوع محتوا رو هم مشخص میکنه. مثلا سرچ میزنه عکس محمدرضا گلزار، ویدئو آموزش سئو، پی دی اف کتاب بیاندیشید و ثروتمندشوید. اگه دقت کنید کاربر گفته که محتوایی که میخواد ببینه از چه مدل محتوایی باشه، عکس باشه یا ویدئو، کتاب باشه یا pdf یا هر مدل محتوایی که کاربر جست و جو میکنه.

این کلمات برای آکادمی ها بشدت میتونه عالی باشه چرا که کاربرانی که دنبال آموزش هستن ، نوع محتوا رو هم مشخص میکنن. که یا قشر دانشجو هستن یا قشرس که دنبال اطلاعاتی برای تکمیل کسب و کار خود یا کسب و کار جدید هستن.

11.کلمات کلیدی مرتبط با برند Branded Keywords

کلمات کلیدی برند، فقط و فقط باید روی برند کار کنید . اگر شما بخواید روی کلمه کلیدی به عنوان مثال خرید موبایل دیجی کالا سئو کنید به هیچ وجه به کار شما نمیاد چرا که شما دیجی کالا نیستید مگر اینکه در دیجی کالا فروش داشته باشید و در اونجا صفحه فروشنده داشته باشید که اون موقع باید همون صفحه مربوطه رو که مال خود دیجی کالا هست رو سئو کنید.

یا وقتی که کاربر جستجو می‌زنه خرید از سئو مثبت و شما برند دیگه‌ای باشید این کاربر از شما خرید نخواهد کرد چون واسه منه واسه تو که نیست تو رفیقمی اما قرار نیست مشتریمو ببری 😅 . البته من خصیص نیستم اگه تو ببری و بهش بفروشی انگار من فروختم. در اینجا برند توی این مدل سرچ به شدت می‌تونه کارساز باشه و فروش شما رو عالی بالا بیاره. که مستلزم یک برندینگ بسیار عالی هست.

کلمات کلیدی بر اساس طول کلمات (keywords tail )

در این مدل کلمات کلیدی و در این تقسیم بندی کلمات بر اساس طول عبارت‌ها و تعداد کلمات تقسیم‌بندی می‌شود خب طبیعیه که در این مدل هر چقدر طول عبارت بیشتر باشه میزان سرچ کمتره و هر چقدر طول عبارت کمتر باشه میزان سرچ بیشتره. به دایناسور قرمز پایی نگاه کنید، قیقاً مشخص کرده که هر چقدر تعداد این کلماتی که کاربر سرچ می‌زنه بیشتر باشه یزان سرچ پایین‌تره اما در عوض کاربر هدفمندتری ی‌تونید جذب کنید.

تقسیم بندی کلمات کلیدی بر اساس طول

1. کلمات کلیدی کوتاه Short-tail Keywords

کلمات کلیدی کوتاه که بیشترین سرچ رو دارن و بیشترین رقابت هم روی همین عبارتها هست . عبارتهای تک کلمه ای و نهایت دو کلمه ای که بصورت کلی یک حوزه رو مشخص میکنه. این عبارتها باید در صفحات اصلی و صفحات فروشگاه یا نهایتا دسته بندی تارگت بشن و هدف بلند مدت سئویی باشن

2. کلمات کلیدی میانی Body Keywords

عبارتهای 3تا 4 کلمه ای که مید تیل یا بادی تیل هم میگن بهشون که نسبت به دیته قبلی سرچ کمتری دارن اما رقابت کمتری نیز دارن.

3. کلمات کلیدی بلند Long-tail Keywords

عبارتهای طولانی و بیش از 4 کلمه ای که کاربر سرچ میکنه و هدف مشخص و دقیقی داره. در این عبارتها رقابت به مراتب کمتری هست و کاربری که جذب میشه بسیار هدفمند تر هست. برای شروع کار و اینکه بتونید راحت تر نتایج برتر گوگل رو ببینید این مدل کلمات بسیار عالی هستن .

انواع کلمات کلیدی بر اساس مطابقیت ( match type )

این مدل تقسیم بندی بیشتر در گوگل ادز و تبلیغات گوگل به کارتون میاد که برای سیستم ادز مشخص میکنید که دقیقا چه عبارت و کلمه ای رو کاربر جست و جو کرد شمارو نشون بده.

1. Exact match یا تطابق دقیق ” خرید گوشی “

وقتی که عبارتی رو بصورت اگزکت ( Exact) برای سیستم ادز مشخص میکنید یعنی اینکه اگر کاربر عبارتی دقیقا برابر با همینی که مشخص کردم رو سرچ کرد تبلیغات من رو بهش نشون بده. این مدل کلمات هزینه به مراتب بالاری دارن اما بسیار هدفمند و دقیق مخاطب هدف رو براتون میاره که اگه ادز میرید روی اگزکت بیشتر مانور برید. برای اینکه تعیین کنیم منظور ما چه کلمه ای هست توی سیستم ادز از دابل کوتیشن “” استفاده میکنیم.

2. Phrase match یا تطابق عبارتی ][

عبارتهای فریض (Phrase ) بیشتر شامل عبارت اصلی همراه پیشوند یا پسوند هستند . این عبارتها قیمت مناسبتری دارن اما به اندازه گروه قبلی هدفمند نیستن. برای استارت تبلیغات و آنالیز دقیق ادز میتونه خیلی یاری دهنده و کمک باشه که بتونید از بین عبارتهای Phrase برای بهینه سازی چندتا Exact مشخص کرده و تبلیغات رو بهینه کنید. و در تبلیغات آتی هدفمندتر پیش برید.

3. Broad match یا تطابق گسترده

عبارتهای کلی. این مدل برای کسب و کارهایی که هزینه تبلیغات بالاتری دارن و ابتدای کار میخوان تحقیق کلمات کلیدی دقیقتری انجام بدن مناسبه. این عبارتها بیشتر مفهومی هست. بطور مثال عبارت خرید کتونی برای عبارت خرید کفش یک Broad حساب میشه.

4. Modified Broad match یا تطابق گسترده اصلاح شده

این دسته کلمات از دسته Broad خیلی بهتره و اصلاح شده تر هستن اما نسبت به Phrase از گستردگی بیشتری شامل میشن. هدف گذاری روی این دسته هم میتونه برای شروع کسب و کار و تحقیق کلمه کلیدی مناسب باشه.

5. Negative match یا تطابق منفی

عبارت و کلماتی که برای شما فروشی نداشتن یا به عبارت صحیحتر کاربر هدف نتونستن براتون جذب کنن رو در از تبلیغات ادز حذف میکنید.

 

کلمات کلیدی LSI در بهینه سازی محتوا برای موتورهای جستجو

کلمه کلیدی LSI چیست؟

دسته بندی دیگری از کلمات کلیدی هست به نام کلمه کلید LSI بریم بررسی کنیم که اطلاعاتمون تکمیل شه.

منبع این بخش : سئو 24

LSI که مخفف عبارت Latent Semantic Indexing است، یک فناوری پردازش زبان طبیعی بوده که در دهه 80 میلادی ابداع شد. LSI در واقع به کلمات متفاوتی اشاره می‌کند که معنای خیلی نزدیکی بهم دیگر دارند، به شکلی که یک مفهوم را در  ذهن تداعی می‌کنند. اما وقتی حرف از کلمه کلیدی LSI در سئو می‌زنیم، منظور کلمات یا عبارت‌هایی است که گوگل آنها را به لحاظ معنایی نزدیک به یک موضوع می‌بیند. برای مثال کلمات خودرو، اتومبیل، وسیله نقلیه، ماشین، موتور، تایر، گیربکس و… همه کلمات متفاوتی هستند که معمولا حول یک موضوع به کار می‌روند.

به غیر از این، در موارد زیادی کلمات متنوعی برای توصیف یک مفهوم یا موضوع وجود دارد. انسان‌ها در محیط‌های مختلف با نیازهای متفاوتی که دارند، همچنین بسته به سطح دانش و عادت‌های زبانی‌شان ممکن است یک موضوع یا مفهوم را با عبارت‌های مختلفی توصیف کنند. تخمین زده می‌شود هر دو نفر برای توصیف یک موضوع مشخص و شناخته‌شده، در کمتر از 20 درصد موارد کلمات کلیدی یکسانی انتخاب می‌کنند.

در چنین شرایطی درک کلماتی که پیرامون یک موضوع وجود دارند، برای موتورهای جستجو اهمیت زیادی پیدا می‌کند. تصور کنید با دو صفحه از دو سایت مختلف روبه‌رو هستیم که هر دو اطلاعاتی در مورد خودرو دارند. یکی از آنها از کلمه کلیدی خودرو استفاده کرده و دیگری از کلمه کلیدی ماشین. اگر با یک موتور جستجوی نه‌چندان پیشرفته کار کنید، در جستجوی اطلاعات برای خودرو تنها صفحه‌ای را به شما نشان می‌دهد که از کلمه کلیدی خودرو استفاده کرده است. در حالی که صفحه دیگر هم محتوایی کاملا مرتبط با جستجوی شما دارد و حتی ممکن است اطلاعات کامل‌تر و بهتری هم به شما ارائه کند. از این‌رو موتورهای جستجو باید برای حل مشکل اینگونه کلمات فکری می‌کردند.

البته توجه داشته باشید امروزه گوگل از LSI به عنوان فناوری که در دهه 80 میلادی ابداع شد، استفاده نمی‌کند. گوگل فناوری‌های پیشرفته‌تری برای تشخیص کلمات کلیدی LSI و درنظرگرفتن آنها بین نتایج جستجو دارد.

آیا کلمات کلیدی LSI همان کلمات مترادف هستند؟

توجه داشته باشید کلمات مترادف با کلمه کلیدی LSI تفاوت دارند. کلمات مترادف کلماتی هستند که دقیقا یک معنی را می‌دهند اما کلمات کلیدی LSI لزوما هم معنی نیستند، بلکه بیشتر حول یک موضوع یا مفهوم خاص به کار می‌روند. به طوری‌که شنیدن یا دیدن آنها مفهوم موردنظر را در ذهن انسان تداعی می‌کند. برای مثال خودرو و اتومبیل دو کلمه مترادف هستند اما کلمه کلیدی LSI خودرو، کلماتی مثل موتور، لاستیک، گیربکس، دنده، سرعت و… است.

اهمیت و تاثیر کلمات کلیدی LSI بر SEO

استفاده از کلمه کلیدی LSI در یک متن به خزنده‌های گوگل کمک می‌کند موضوع صفحه را سریع‌تر تشخیص دهند. در نتیجه صفحه موردنظر در موضوعات مرتبط با خودش ایندکس شده و احتمال رتبه ‌گرفتن آن بیشتر می‌شود. زیرا با قرار گرفتن در موضوعات مرتبط معمولاً رضایت بیشتری هم از سوی کاربران کسب می‌کند و رتبه آن بالاتر می‌رود. وقتی شما متنی را درباره یک موضوع مشخص می‌نویسید ناخودآگاه از کلمات کلیدی LSI آن هم در متن استفاده خواهید کرد و گوگل هم آنها را تشخیص می‌دهد. اما اگر بتوانید این کار را آگاهانه انجام دهید، قطعا نتیجه بهتری خواهید گرفت.

استفاده از کلمات مختلفی که در ارتباط با یک مفهوم یا موضوع به کار می‌رود، باعث می‌شود کار گوگل در تشخیص موضوع محتوا و تعیین کلمات LSI آن خیلی راحت‌تر شده و سریع‌تر بتواند صفحه شما را در میان نتایج جستجوی مرتبط قرار دهد.

برای مثال وقتی در یک صفحه محتوایی در مورد «سگ» می‌نویسید، واقعا نیازی به استفاده بیش از حد از کلمه سگ در آن ندارید، همین که کلمات مرتبط با سگ مثل نژادهای مختلف سگ، غذای سگ و… در متن شما استفاده شده باشد، خود گوگل می‌تواند موضوع را تشخیص داده و محتوا را ایندکس کند. درواقع به کار بردن کلمه کلیدی LSI گوگل را برای تشخیص موضوع مقاله شما به شدت کمک کرده و آن را یک قدم به جلو می‌برد.

انواع کلمه کلیدی بر اساس هدف و امکانات

این دسته بندی کاملا دسته بندی تجربی هست و بر اساس تجربه این بخش رو بهتون تقدیم میکنم. این مدل دسته بندی کاملا بر اساس شخص هست و المانهای اصلی و اولویتهای اون و دسته بندیها میتونه از شخصی به شخص دیگر متفاوت باشه.

یه خورده بخوام واضح تر و صریحتر توضیح بدم اینه که هر شخص بر اساس استعداد و ظرفیت خودش، امکاناتش، زمانش و هر آنچه که میتونه روی فعالیت سایت و پروژه سئو سایت تاثیر بذاره میتونه در انتخاب کلمات کلیدی تاثیر گذار باشه. مثلا من فردی هستم که روزی 2 ساعت بیشتر نمیتونم فعالیت کنم و خودم تنها پشت سایت هستم . در این صورت باید تا میتونم حوزه کاری و کلماتی که قراره روی آنها کار کنم نیچ و محدود باشه. بریم جلوتر بیشتر متوجه میشید.

انواع کلمات کلیدی بر اساس هدف و امکانات

  • عبارات کلیدی نیچ
  • عبارات کلیدی سنگین
  • عبارات کلیدی پر بازدید
  • عبارات کلیدی بفروش

 

کلمات اساسی و نیچ

اگر امکانات و منابع مالی شما محدود هست به هیچ وجه ابتدای کار به دنبال سئو کردن کلمات سخت و خیلی سخت نباشید چرا که هم باید برسید به تولید محتوا وهم بتونید که در رقابتهای صفحه اول به اندازه کافی هزینه کرده و سایت را بالا بکشید.

بعنوان مثال پیشنهاد میشه اگه تو حوزه خودرو و لوازم یدکی خودرو میخوایید رقابت کنید و کاملا از لحاظ مالی و همکاری تنها و تنها خود شما هستید، هیچوقت دنبال سئو کردن کلماتی مثل لوازم یدکی خودرو پراید، یا سئو کردن لاستیک خودرو سواری نباشید. تا میتونید حوزه کوچیک بردارید که توانایی رقابت داشته باشید. هرچی امکانات و منابع کمتر باید کلمات انتخاب شده محدودتر و نیچ تر. توی همین مثال برای شروع کار فقط روی یکی الی دو قطعه از خودرویی مثل پراید زوم کنید و همونارو هم موجود کنید. مثلا فقط روی لنت ترمز پراید سئو انجام بدید که بتونید توی این بخش رقابت کنید.

بعد از اینکه تونستید این بخش کوچیک رو به نتایج خوب برسونید بعدش برید دنبال اضافه کردن حوزه مرتبط بعدی. توی مثال خودرو لنت ترمز پراید بود برای مورد بعد وقتی که به نتیجه دلخواه رسیدید گزینه ای مثل روغن ترمز ایرانول پراید یا لاستیک کره ای پراید رو اضافه کنید. دقت کنید که توی همین دو مورد هم  چندین و چند انتخاب هست ما رفتیم باز کوچکتر برداشت کردیم.

 

کلمات و عبارات سنگین

اگه وقت و امکانات دارید میتونید از همان ابتدای کار عبارات با رقابت سخت و خیلی سخت رو هم استارت بزنید اما لازمه این کار اینه که مداومت در تولید محتوا و تعدا بالای محتوا هست که با توجه به امکانات و همکارانی که دارید اگر این کار رو بکنید متوجه میشید که بعد از فقط 6 ماه چه ورودی سنگینی برای سایت ایجاد در همین روند هم کلمات لانگ تیل و مید تیل رو هم به صفحه اول رسوندید.

لازمه رقابت در کلمات خیلی سخت

  • بدون توقف روزی حداقل 5 محتوای با کیفیت منتشر کنید.
  • محتوای کاربردی بزنید که بدرد کاربر بخوره
  • سئوی داخلی قدرتمند ایجاد کنید بعد سئوی خارجی
  • لینک سازی خارجی با کیفیت انجام بدید تعداد مهم نیست کیفیت مهمه
  • صفحات با کلمات لانگ تیل را هرچه سریعتر به نتایج برتر سرپ برسانید
  • روی چالشهای مخاطب زوم کنید
  • کلمات lsi و سرچ بالا را هم تارگت بذارید

 

عبارتهای پر بازدید

اگه قصد سئو کردن این عبارات را دارید حتی اگه دست تنها هستید بدونید که ابتدا باید برای کسب درآمد از تبلیغات روش زوم کنید چرا که اگه بخوایید محصول بفروشید همش درگیر این خواهید شد که چه محصولی بذارم که سودش خوب باشه؟ چی بذارم فروشش بالا باشه؟ و هزاران سوال دیگه که نمیذاره به تولید محتوای منظمت برسی.

در این مورد هدف گذاری خیلی مهمه اگه فقط بازدید میخوایی دامنه کلماتت بیشتره اما اگه قصد برند سازی در حوزه خاص داری ابتدا کلمات پر سرچ اون حوزه و هر کلمه ای که به اون حوزه مرتبط هست رو سئو کن. بعدش آروم آروم از مخاطبین تعداد بالایی که جذب کردی به سمت هدف مورد نظرت هدایت کن.

 

عبارات کلیدی بفروش

این کلمات توی هر حوزه ای که بگید هست. ابتدا مشخصاتش رو میگم بعد راه و روشش رو هم براتون میگم.

  1. محصولاتی که حاشیه سود دارن
  2. به ازای هر فروش اندازه ده تا فروش عادی باید بهتون سود بده
  3. معمولا لانگ تیل هستند
  4. درگوشه و کنار بازار این محصولات پیدا میشن

عبارات و کلمات بفروش رو توی چند حالت میتونید پیدا کنید. اول اینکه داخل یک حوزه خودتون واقعا تجربه داشته باشید و کل حوزه رو بشناسید. دوم اینکه از تامین کننده دست اول تهیه کنید که حاشیه سودتون بالا باشه و امکان رقابت هم داشته باشید. سوم درصورتی که فرد مورد اعتماد دارید یا اینکه میتونید به مدت یکی دو هفته عمیق روی یک کسب و کار زوم کنید و این محصولات حاشیه سود همراه تامین کننده خوب رو پیدا کنید.

 

 

 

 

 

 

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *